Ε λοιπόν αυτός ο Λογοθέτης δεν πρόκειται να σταχτώσει φίλο για φίλο. Έρχεται τώρα ο κ. Παπαγεωργίου και του κάνει κριτική για θέματα που αφορούν 95% τους Αγίους Θεοδώρους…

Σοβαρά θέματα, φορτωμένα με χίλια μύρια προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν ουσιαστικά τελεσιδικήσει, πριν ακόμη αναλάβει την δημαρχεία ο κος Λογοθέτης.
Θέματα με τα οποία ο επικριτής του κου Δημάρχου, κ. Παπαγεωργίου, προφανώς είχε ασχοληθεί και τα προηγούμενα χρόνια, με τον τότε δήμο Αγ. Θεοδώρων, τότε που γινόντουσαν όλες αυτές οι παρανομίες με την ομηρία των κατ’ επίφαση δημοτικών υπαλλήλων της ΔΗΚΕΠΑΘ, τότε που στηνόντουσαν όλες οι βιομηχανίες στο Σουσσάκι, τότε που η soussaki logistics κατέθετε στα αρμόδια υπουργεία, ΟΛΑ τα απαραίτητα εκ του νόμου χαρτιά για την αδειοδότησή της κοκ.

Εγκαλεί ο κ. Παπαγεωργίου την σημερινή δημοτική αρχή για απραξία, γιατί δεν προωθεί κατά την γνώμη του δράσεις και ενέργειες μετρήσεων, της γενικότερης ρύπανσης στην βιομηχανική ζώνη των Αγ. Θεοδώρων, όμως δεν τολμά να υπογραμμίσει ότι ήδη ο κ.  Περιφερειάρχης κ. Τατούλης έχει εδώ και πολύ καιρό δεσμευθεί δημόσια, ότι η περιφέρεια έχει ενεργοποιήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Εγκαλεί ο κ.  Παπαγεωργίου τον κ Δήμαρχο για την μεθοδολογία ανάπτυξης του αγώνα, ενάντια στην εγκατάσταση της soussaki logistics, όμως αποκρύπτει ότι ουσιαστικά ο κ. Δήμαρχος σύρθηκε – κάκιστα – από την επιτροπή αγώνα, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Παπαγεωργίου, και στο κλείσιμο της εθνικής οδού και στο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ,ότι συμπεριφορές σαν αυτές των συναγωνιστών του κ. Παπαγεωργίου, στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στον Ισθμό, απλά αποπροσανατολίζουν τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Γιατί ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Παπαγεωργίου δεν έβαλε θέμα στην επιτροπή αγώνα, να καταγγελθούν οι κ.κ. Νικολάου και Δέδες που μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει έως τώρα στον διεκδικητικό αγώνα των Αγιοθεοδωρητών;

Γιατί ο κ. Παπαγεωργίου, νομικός γαρ, δεν ενημέρωσε τους συμπολίτες του που εργάζονταν στην ΔΗΚΕΠΑΘ και τους βρήκε ο κ. Λογοθέτης, ότι όχι μόνο δεν δικαιούνται να πληρωθούν, αλλά ίσως να βρεθούν και κατηγορούμενοι, για τις εργασιακές αλχημείες που απεδέχοντο από την δημοτική αρχή του κ. Σοφία;

Γιατί ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτηρίζει τώρα, σήμερα, ατυχές το γεγονός του βιολογικού, λες και το δημιούργησε ο κος Λογοθέτης είτε τον βιολογικό του Αγ. Θόδωρα, με πρόστιμο 2 εκ ευρώ, είτε του Λουτρακίου που έχει μηχανήματα με ημερομηνία λήξης το 2012, οπότε θα υποχρεωθεί ο δημότης να επιβαρυνθεί με 5 εκ. Ευρώ, για την αναγκαστική εκ του νόμου αναβάθμισή τους.

Και τώρα στο ένα και μοναδικό θέμα που ακροθιγώς αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, ως πρόβλημα Λογοθέτη, που αφορά και την πόλη του Λουτρακίου, το ζήτημα σχέσεων με το καζίνο. Τι θα έπρεπε κατά την γνώμη του να γίνει, να μην εξεταστούν οι καταγγελίες του κ. Μπαλοδήμου, στην μηνυτήρια αναφορά που είχε ήδη καταθέσει και δημιουργούσαν τουλάχιστον ενδείξεις οικονομικών διεκδικήσεων από τους συνεταίρους μας;   Αυτό ακριβώς έγινε με τον αρμόζοντα σεβασμό στην σχέση του συνεταιρισμού.

Μάλλον ο κ. Παπαγεωργίου αντιλαμβάνεται την όποια δυσφορία των συνεταίρων μας, όταν εμείς ζητούμε τον αντίστοιχο σεβασμό εκ μέρους τους, ως προοίμιο ίσως κακών σχέσεων. Καιρός είναι πια να αλλάξει και αυτό και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δεν συμφωνώ σε αρκετά σημεία έως τώρα με τον τρόπο, με τις μεθοδεύσεις, με την αναβλητικότητα που χαρακτηρίζουν την δημοτική αρχή Λογοθέτη.
Λαμβάνοντας όμως υπόψιν μου δύο σημαντικότατους παράγοντες, που καθορίζουν την δυνατότητα άσκησης της σημερινής δημοτικής εξουσίας – τον μνημονιακό Καλλικράτη και τα άδεια ταμεία της πρώην ΔΑΕΤ , μαζί με τα δάνειά της –  δεν μπορώ παρά να σταθώ κριτικά μεν, αλλά συμπαραστάτης στις προσπάθειες του κ. Λογοθέτη – σ΄ αυτές που κάνει -, θεωρώντας ότι  οι προθέσεις στοχεύουν στο να ξαναβρεί ο τόπος μας την χαμένη του αίγλη.

Ναι είναι άπειρος ο κ. Λογοθέτης, όμως και οι πλέον επιτυχημένοι  επαγγελματίες, καλλιτέχνες, επιστήμονες ήταν στην αρχή τους ερασιτέχνες.
Ναι να τον κρίνουμε αυστηρά τον κ. Λογοθέτη, όμως δικαιούται να του επιτραπεί να αναπτύξει και τις δικές του αποκλειστικά πρωτοβουλίες, ακόμη και στην ανάδειξη της πραγματικής εικόνας του δήμου μας.

Να προσπαθήσουμε να επισημάνουμε υπογραμμίζοντας στον κ. Λογοθέτη, μιας και έχει την ροπή του συγκεντρωτισμού, ότι ο ρόλος του είναι να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και μόνο, αφήνοντας ή μάλλον προωθώντας τους δημοτικούς συμβούλους να ασχοληθούν σοβαρά με τα δημοτικά θέματα, ως οφείλουν εξάλλου, αναδεικνύοντας επιτέλους την μοναδική εξουσία που τους δίνει ο νόμος, μόνο σ’ αυτούς, να ψηφίζουν και να αποφασίζουν.

Ζητώ εκ των υστέρων συγνώμη για το μέγεθος της τοποθέτησης

ο αχρέωτος