Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, που παρατηρείται πλησμονή, λαϊκισμού και άγνοιας, σε προτάσεις, που καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο, μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης.
 Τέτοιες ομιχλώδεις και ανενημέρωτες προτάσεις, που γίνονται προφανώς, προς άγραν ψηφοφόρων και εντυπωσιασμού, οδηγούν είτε στην διαιώνιση των προβλημάτων, είτε στην  διακοπή των συνεδριάσεων του σώματος λόγω χρόνου, (πολλές φορές δεν λαμβάνονται αποφάσεις ‘η καταψηφίζονται θέματα που φέρουν το δήμο πίσω), μέσα από την αφόρητη περιττολογία που απομακρύνει τον κόσμο από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ενώ συν τοις άλλοις είναι και αχρείαστη, αφού, ορισμένες εξ αυτών των προτάσεων, έχουν ήδη “δρομολογηθεί” από τη δημοτική αρχή ή την κρατική εξουσία !
 Ενδεικτικό της προαναφερόμενης κατάστασης, είναι και οι προτάσεις, που κατατέθηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη της κυρίας Μαρίας Πρωτοπαππά,την παράταξη του κυρίου  Γιάννη Καραπανάγου,  αλλά και από την παράταξη, του κυρίου Κώστα Λογοθέτη!
Οι αρχηγοί αναλώθηκαν σε προτάσεις που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί , ή έχουν προταθεί από άλλους δήμους .
Πολλές από τις προτάσεις ενώ έπρεπε να έχουν διερευνηθεί από τους ίδιους πριν τις καταθέσουν, δεν υλοποιούνται  λόγω δημοτικού προϋπολογισμού, ο οποίος μπορεί να τιναχθεί στον αέρα.(ειπώθηκε από τους ίδιους κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) Σε άλλη περίπτωση οι προτάσεις των φοροελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις ήδη αποτελούν από την αρχή της πανδημίας νόμο τους Κράτους.
Πιο συγκεκριμένα η κυρία Μαρία Πρωτοπαππά ενώ καταψήφισε την τουριστική προβολή και διαφήμιση του δήμου, ζητά να επιμεριστεί το ποσό αυτό που προοριζόταν για προβολή, οριζόντια στους ξενοδόχους του δήμου (που αναλογεί σε 200, 300 ευρώ έκαστος)
Την τουριστική προβολή του δήμου επίσης δεν ψήφισαν οι παρατάξεις Καραπανάγου και Βασιλείου ενώ η παράταξη Λογοθέτη είχε αποχωρήσει πολύ νωρίς από το δημοτικό συμβούλιο.
Να ενισχυθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, ιδίως της καθαριότητας  και περιβάλλοντος, με οικονομικό βοήθημα για την έκθεσή τους σε επικίνδυνες  υγειονομικές συνθήκες.
(Αυτή είναι μια πολύ καλή πρόταση αλλά εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα ισχυρίσθηκε η κ. Πρωτοπαππά (όπως ότι δεν γίνονται απολυμάνσεις, δεν πλέονται οι κάδοι απορριμάτων κ.α.) Ευλόγως λοιπόν αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο να επιδοτηθούν με έξτρα εισόδημα οι εργαζόμενοι αφού δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το σύνηθες.
Οι προτάσεις της που άπτονται σε θέματα φοροελαφρύνσεων κλπ είναι ήδη νόμος του Κράτους ή πρέπει να εξετασθούν από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.
Για τα εργαλεία χρηματοδότησης που πρότεινε η κυρία Πρωτοπαππά χρήζουν σαφώς αξιολόγησης αλλά χωρίς διαφημιστική προβολή τι νόημα θα μπορούσε να έχει.
Ο Γιώργος Κοντός πρότεινε να  “βάλουν πλάτη” οι επιχειρηματίες του δήμου. Εχουν ευνοηθεί , έβγαζαν εκατομμύρια κάποτε, σειρά τους να στηρίξουν, είπε χαρακτηριστικά
Είπε επίσης ο Γ. Κοντός ότι ο ίδιος νοικιάζει 30-40 ακίνητα (?) ! Θα μπορούσε να “βάλει πλάτη” ο ίδιος ώστε να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα !!
Ο κύριος Γιάννης Καραπαναγος αναλώθηκε στις παρακάτω αχρείαστες προτάσεις : 
●  Στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής και στην καθημερινή ενημέρωσή της επί των εξελίξεων.
 ( Πρόταση, που εμφανώς έχει στόχευση τον έλεγχο και την στείρα αντιπολίτευση της δημοτικής αρχής και διατυπώθηκε παρά το γεγονός, πώς γνωρίζουν όλοι, ότι το επιτελείο διοίκησης του δήμου, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και επικεφαλής τον Δήμαρχο, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και συντονίζουν το υπηρεσιακό προσωπικό, από πολύ νωρίς το πρωί, έως αργά το βράδυ! Σημειωτέον, πως ο Δήμαρχος, εάν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού προτιμάει τούτες τις κρίσιμες ώρες, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας!)
●  Στη λήψη μέτρων για αστέγους και Ρομά, χορηγώντας τρόφιμα και αντισηπτικά.
   ( Επίσης πρόταση η οποία έχει “στεγνώσει” από πραγματικότητα, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία, που να πιστοποιούν την ύπαρξη αστέγων στο δήμο μας! Ενώ για την  κοινωνική ομάδα, των Ρομά, εάν ο κύριος Γιάννης Καραπαναγος, έχει πληροφορίες, για την δημιουργία, καταυλισμού αθιγγάνων, σε οποιοδήποτε σημείο του δήμου μας, είναι υποχρεωμένος να μας ενημερώσει!) . Κάποιες οικογένειες Ρομά, που διαβιούν στο δήμο μας ,ήδη έχουν ενταχθεί στις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου και της εκκλησίας…
●  Στη ρίψη των απορριμμάτων στους κάδους κατά τις νυχτερινές ώρες.
 ( Πρόταση η οποία στρέφεται εναντίον των εργαζομένων του δήμου αφού απαιτεί εργασιακές συνθήκες  ” γαλέρας” με νυχτερινή κοπιαστική εργασία χωρίς να είναι και απαραίτητη)
●  Στη σύσταση ειδικού ταμείου, στο οποίο να συνεισφέρουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
 (Προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι μόνο για την περίοδο της Υγειονομικής κρίσης που προτείνει ο κύριος Γιάννης Καραπαναγος, αλλά σε μόνιμη βάση ώστε να συγκεντρωθεί ένα σοβαρό ποσό το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση κάποιου Δημοτικού έργου) .
●  Στην αναστολή καταβολής δόσεων, χρεών, που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.
(Επίσης αχρείαστη πρόταση,  αποδεικνύει  και κραυγαλέα άγνοια,! Μιας και έχει καθοριστεί απο από την κυβέρνηση, με σχετική νομοθετική ρύθμιση )
 ●  Στην υποβολή αιτήματος του Δήμου, προς το υπουργείο Ενέργειας, μέσω ΚΕΔΕ, για νομοθετική ρύθμιση ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο των δημοτών που, αποδεδειγμένα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, περιορίστηκε δραστικά το εισόδημά τους.
 ( πρόταση, που δημιουργεί υποψίες ,  μιας και είναι γνωστό, πώς έχει  ήδη γίνει πράξη από την δημοτική αρχή!)
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι προτάσεις της  κυρίας Κασσιανή Κόντη :
 ●  Απολύμανση, σε καθημερινή βάση, με έμφαση στα σημεία που παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση πεζών, όπως τράπεζες, super markets, δημόσιες υπηρεσίες.
  ( άλλη μια  πρόταση ενδεικτική της άγνοιας που παρατηρείται στην παράταξη “Αλλάζουμε Μαζί”, για τα διαλαμβανόμενα στον Δήμο, αφού όλοι οι δημότες, έχουν γίνει μάρτυρες, των αλλεπάλληλων επιχειρήσεων καθαρισμού, που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή, στον τόπο μας)
●  Παροχή συνδρομής από τη Δημοτική Αστυνομία, στην Ελληνική Αστυνομία, στο έργο ελέγχου περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και στον έλεγχο τήρησης της καραντίνας από φορείς του ιού.
      (πρόταση ακατανόητη καθώς έχει διαταχθεί ήδη από την κυβέρνηση)
●  Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, εάν απαιτηθεί και οι δημοτικοί υπάλληλο, που ασχολούνται με την καθαριότητα στις λαϊκές αγορές, να μπορούν, στο χρόνο αυτό της αναστολής, να διατεθούν για τις απολυμάνσεις του Δήμου.
( άλλη μια πρόταση, ανερμάτιστη,
καθώς ο δήμος δεν είναι ξυλαρμένο να λειτουργεί χωρίς τις κυβερνητικές υποδείξεις, που απαιτούνται για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά καθοδηγείται,  ρητά από  τις κυβερνητικές εντολές) Aν λάβουμε υπ΄όψιν ότι οι λαικές γίνονται σε υπαίθριους χώρους, θα περιμέναμε να πει κάτι η κ. Κόντη για τα supermarkets!
●  Απαλλαγή από πάσης φύσεως δημοτικά τέλη των καταστημάτων του Δήμου, που με υπουργική απόφαση παραμένουν κλειστά και ως εκ τούτου δεν κάνουν χρήση καμίας δημοτικής υπηρεσίας (καθαριότητα, σκουπίδια κ.λ.π)
● Λειτουργία Τηλεφωνικού Κέντρου στο Κέντρο Υγείας με τη συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων και με την επίβλεψη των γιατρών να ενημερώνονται οι πολίτες για τυχόν συμπτώματα της νόσου και να κατευθύνονται αναλόγως, προς αποφυγή συνωστισμού στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
 ( επίσης “αόμματες” προτάσεις, αφού δεν βλέπουν, ότι ανήκουν στην κυβερνητική δικαιοδοσία )
Aνήκουστη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρόταση “απόσπασης” των υπαλλήλων μεταφέροντάς τους σε επικίνδυνο για την υγεία τους χώρο !
● Τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για τη στήριξη δημοτών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους. Στη γραμμή αυτή, να υπάρχει η δυνατότητα και ψυχολογικής υποστήριξης.
( πρόταση αντιγραφής, μιας και  η πρωτόλεια μορφή αυτής, υπάρχει ήδη!)
Γενικά σχόλια
 Παρενθετικά,  υπογραμμίζεται, πώς τα πράγματα, θα ήταν πολύ χειρότερα, εάν στον παραπάνω “λογαριασμό”, είχε προστεθεί και η σκανδαλοθηρική υπόσταση, ορισμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (ελάχιστων είναι η αλήθεια) που μετατρέπουν,  την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, σε “συνοικιακό κατιναριό”!
 Αδυνατώντας να κατανοήσουν, πώς, όχι μόνο πολιτικά οφέλη δεν μπορούν να αποκομίσουν, από τέτοιες, ιλαρές μεθοδεύσεις, αλλά,κάποιοι “πνιγμένοι” στο χείμαρρο της ανεπάρκειας  τους, της άγνοιας και του λαϊκισμού βρίσκονται και σε πλήρη αντίφαση με τον φυσικό τους ρόλο, εκθέτοντας, όχι μόνο τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά την παράταξη τους, καθώς και τους δημότες που τους ψήφισαν!
 Μέσα στην ατμόσφαιρα οχλαγωγίας και αντεγκλήσεων που παρατηρείται συχνά-πυκνά στο δημοτικό συμβούλιο, καρπό παρηγοριάς αποτελεί, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πορεία Ευθύνης” Κωνσταντίνος Ζερβός, ο οποίος εκτός του πολιτικού του πολιτισμού, συμπυκνώνει το νόημα των μελετημένων προτάσεων του, σε λίγες και  μετρημένες κουβέντες χωρίς να καθυστερεί την εξέλιξη του δημοτικού συμβουλίου!
Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Χρήστο Ασημακόπουλο, ο οποίος παντα με σεβασμό απευθύνεται σε όλους, εν αντιθέσει με κάποιους που ειρωνεύονται, γελούν, σχολιάζουν διακόπτοντάς τον.
Εν κατακλείδι πολλές από τις προτάσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης μπορούν να θεωρηθούν, ίσως, παρελκυστικές για την εξέλιξη το συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Προτάσεις που απέχουν από τις ευκταίες λύσεις των μεγάλων προβλημάτων του δημότη!