Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπλόκο στους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου με απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημέρωση της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ειδικά για την Αττική, για τα ερχόμενα Σαββατοκύριακα.

Ο λόγος είναι οι …«φιλόδοξοι» εκδρομείς απο την Αττική, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν σε «κίτρινες» περιοχές, όπου η εστιάση θα είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικά, μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Περιοχές όπως το Λουτράκι το Ναύπλιο, η Αργολίδα, η Εύβοια, η Αράχωβα τα καταφέρνουν με την πανδημία του κορονοϊού και τα κρούσματα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Από την άλλη, αυτομάτως γίνονται «υποψήφιες» για επισκέψεις από τους Αθηναίους και όσους βρίσκονται γενικότερα στην Αττική.

Όλα αυτά, θα ανακοινώθουν πάντα σε ενδεχόμενο που η Αττική δε θα «γκριζάρει», δηλαδή δε θα ακολουθήσει τα χνάρια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε lockdown.

«Δεν αποκλείεται γενικό lockdown»

Μετά το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης διάρκειας ενός μήνα με το οποίο μπήκαν νέοι περιορισμοί στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, το κυβερνητικό επιτελείο σε συνεργασία με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν θα μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια» σε περίπτωση που ξεφύγει περαιτέρω η κατάσταση σε κάποιες περιοχές.

«Δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα»,

τόνισε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λίγες ώρες μετά την επιβολή τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ενώ χτύπησε «καμπανάκι» για τις ΜΕΘ, λέγοντας ότι υπάρχει ήδη μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο»,

τόνισε ο Στέλιος Πέτσας αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Στο τραπέζι πιο σκληρά μέτρα

Ο κ. Πέτσας είπε πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας ενώ δε δίστασε να πει ότι,

«θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες.»,

σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους.

«Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό.»,

είπε σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει ήδη τη λήψη ακόμη πιο σκληρών μέτρων για τις περιοχές «υψηλού κινδύνου».

Έτσι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να ενεργοποιηθούν και μία σειρά νέων μέτρων αν χρειαστεί αναγκαίο.

Στο τραπέζι παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από τη μία περιφερειακή ενότητα στην άλλη, η αύξηση στο ποσοστό τηλεργασίας με απώτερο στόχο να υπάρξει αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ που «στενάζουν» ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει να απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολίτων ακόμη και πριν τα μεσάνυχτα.

πηγή:dikaiologitika.gr

 

 

 

Λογοθέτης-Καραπανάγος: Σημεία και τέρατα στο δήμο μας

Λογοθέτης: Mε υπογραφές της αντιπολίτευσης συγκαλείται έκτακτο ΔΣ της Τουριστικής

loutrakiblog.gr προς Δημοτική Αρχή: “Δώστε εξηγήσεις”

Λουτράκι: Γελάστε γιατί χανόμαστε …. Δημοτικό συμβούλιο (video)

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog