Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θανάσης Μουζάκης: Μετά τον κορονοϊό, τι;

- Advertisement -

Γράφει ο Θανάσης Μουζάκης

59 χθές 63 σήμερα….Αύριο;;;;

Συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο και ταυτόχρονα έχοντας προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Παγκόσμια Οικονομία, με διάρκεια που μαζί με τις επιπτώσεις της είναι αδύνατον να προβλεφθούν…. αυτή η φονική πανδημία δεν θα φύγει (όταν με το καλό) αφήνοντας την ζωή όλων μας ίδια όπως πρίν.

Ήδη ο φόβος έχει κατακλύσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αξία να δούμε αν θα είναι παροδικός η θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον Πλανήτη όσο κυρίως αφορά την ψυχική υγεία.

Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς της ζωής μας (οικονομία, υγεία, πολιτική κλπ).

Μια επανεκκίνηση που απουσίαζε τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα χρόνια της κρίσης, μένοντας βαλτωμένοι σε βιώματα με ανήκουστες συνέπειες για την ποιότητα της ζωής μας όπως υψηλή ανεργία, αύξηση της φτώχειας, κλιματικές αλλαγές, καταποντισμό κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων, εισοδηματικές ανισότητες, συρρίκνωση δημόσιας υγείας κ.λ.π.

Μια επανεκκίνηση που θα πρέπει να έχει σημαία την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική πρόνοια, αλλά και την ισχυρή πίεση απο όλα τα Κράτη -Μέλη για καλύτερες ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Απαιτείται επανασχεδιασμός και προνοητικότητα ώστε η αβεβαιότητα όλων για τις συνέπειες της πορείας προς την κανονικότητα όταν επανέλθει, και ειδικά ως προς το εισόδημα και την ΥΓΕΙΑ να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή χρονικά.

Απαιτούνται τεράστια κονδύλια για την διάσωση των Οικονομιών των Κρατών της Ευρωζώνης ξεκινώντας πρωτίστως από την ΥΓΕΙΑ και την αντιμετώπιση της φτωχοποίησης των Λαών.

Ιδιαίτερο ρόλο στην δύσκολη αυτή συγκυρία θα παίξει η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ένας θεσμός πού έχει άμεση επαφή με τον Πολίτη-Δημότη….

Και εδώ θα πρέπει η Οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αρμοδιότητες που αφορούν την βελτίωση της….. κατά την διάρκεια αλλά και της….. μετά κορονοιού ζωής του Πολίτη-Δημότη.

Ο γολγοθάς όμως συνεχίζεται…….η Ατομική ευθύνη μεγάλη όπως και Κρατική….

Να ευχηθούμε ο Ύψιστος να μας προστατεύει και να μεριμνεί.

 

**Ο Θανάσης Μουζάκης είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

 

Γενικό black out στο Λουτράκι (video)

Κορονοϊός: Δέκα (10) κρούσματα σήμερα στην Κορινθία. Δείτε την κατανομή στην χώρα

Λουτράκι: Δείτε πως κλάδεψαν τα δέντρα….για να βάλουν φωτάκια (φωτο)

ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα στις 18 Νοεμβρίου

Λουτράκι: Συνελήφθησαν ένας 23χρονος και μια 23χρονη με χασίς

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog