Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Lockdown 2020: ‘Eρημοι οι δρόμοι στο Λουτράκι (video)

- Advertisement -

Σε εφαρμογή τέθηκε από το βράδυ της Παρασκευής 13/11, η αυστηροποίηση του lockdown σε όλη την επικράτεια, με σχεδόν ολική απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Πλέον, τις νυχτερινές αυτές ώρες, οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις πιστοποιούνται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS/έντυπη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας ή κίνησης με το κατοικίδιο.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί επίσης το προσαρμοσμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, τα οποία κλείνουν πλέον στις 20:30, προκειμένου να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις οικίες τους προ του lockdown.

 

Άδεια η πόλη – άγνωστο το μέλλον

Από το βράδυ της Παρασκευής, τις νυχτερινές ώρες το Λουτράκι μοιάζει με έρημη πόλη. Η κίνηση οχημάτων είναι ελάχιστη, αν όχι μηδενική, η κυκλοφορία πεζών επίσης απουσιάζει, δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες είναι άδειοι.

Τα πάντα πλέον κινούνται σε ρυθμούς καραντίνας, με τις μνήμες Άνοιξης να έχουν για τα καλά «ξυπνήσει» και στην περιοχή. Μάλιστα, στην προηγούμενη καραντίνα δεν υπήρχε αυστηρή απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας ούτε και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Οι εικόνες που βλέπετε θα συνεχίζουν να αποτελούν την πραγματικότητα τόσο στην Λουτράκι όσο και πανελλαδικά τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Πάντως, με κυβερνητικά στελέχη να έχουν ήδη στρώσει τον δρόμο για παράταση της καραντίνας, ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι βλέπουν μπροστά τους έναν δύσκολο χειμώνα.

Με σχεδόν το σύνολο της οικονομικής κίνησης στο κέντρο της πόλης να έχει κατεβάσει «ρολά», η τοπική οικονομία δοκιμάζεται και αυτό που εντείνει την αβεβαιότητα πολιτών κι επιχειρηματιών είναι πως κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως η οικονομία «θα ανοίξει» ξανά.

18 Noεμβρίου: Bροχερή μέρα καραντίνας στο Λουτράκι (video)

Λουτράκι: Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για σοβαρά θέματα

Λουτράκι: Βροχερές καλησπέρες γιατί μας αρέσει η βροχή ! (εικόνες)

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων φιγουράρει στο φυλλάδιο πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα

Όμορφες εικόνες: Ουράνιο τόξο στο Λουτράκι (φωτο)

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ .Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ .ΟΣΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ .ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ .ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

  2. Φίλε ΕΛΛΑΣ ,πάλι εγώ είμαι, ναι καλά κατάλαβες εγώ με τη φουστανέλα , έχω βρει άλλους δυο, έναν από την Κρήτη και έναν από την Μακεδονία έχουμε ζωστεί τα άρματα και σε περιμένουμε δώσε το σήμα να βγούμε στα βουνά !!! Από τα χείλη σου κρεμόμαστε , Η Λευτεριά δεν μπορεί να περιμένει!!!!Εμπρός να τους ξεμπροστιάσουμε!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog