Ψηφιακά θα μπορούν να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους οι πολίτες που επιθυμούν να τα θέσουν σε ακινησία για να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και το τέλος πολυτελούς διαβίωσης.

Πρόκειται για ένα σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει της λύσης που προωθείται, ο πολίτης θα δηλώνει ψηφιακά σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ την ακινησία του οχήματος χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει τις πινακίδες του στην εφορία.

Όμως, εφόσον συλληφθεί να συνεχίζει να κυκλοφορεί (παρότι έχει δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

H σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση του μητρώου ακινησίας οχημάτων αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα πρόστιμα θα είναι βαρύτατα.

Στην πρώτη σύλληψη από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες θα έχουν online πρόσβαση στο μητρώο ακινησίας, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ, ξεπερνώντας δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και την αξία του οχήματος.

Στη δεύτερη σύλληψη, τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά, ενώ θα προβλέπεται και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης.

Με την ηλεκτρονική ακινησία το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι θα απαλλάξει τις ήδη υπερφορτωμένες Εφορίες από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις πολιτών εν μέσω μάλιστα της πανδημίας.

πηγή

Αναστέλλονται μέχρι τις 24 Νοεμβρίου οι διελεύσεις πλοίων από τη διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης

Λουτράκι: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Λειβαδάκι για τον προαστιακό 

Επαγγελματίες: Πώς θα βρείτε 1.000 ευρώ στον λογαριασμό σας τη Δευτέρα

Εισαγγελική παρέμβαση για το κορονο-πάρτι γενεθλίων του Δημήτρη Βερβεσού 

Πάτρα: Διαδικτυακές επιθέσεις επί τριήμερο δέχθηκε νεαρή