Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νοσοκόμος έκανε “ψεύτικο” εμβόλιο COVID-19 μπροστά στις κάμερες;

- Advertisement -

Σάλος στις ΗΠΑ με νοσοκόμο που έκατσε μπροστά στις κάμερες για να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά όπως φαίνεται η σύριγγα ήταν άδεια.

Η μάχη ενάντια στην πανδημία COVID-19 (νέος κορονοϊός) δεν κερδίζεται μόνο μέσα στα ερευνητικά εργαστήρια και τα νοσοκομεία, αλλά και στην Επικοινωνία ειδήσεων και πληροφοριών προς το ευρύ κοινό.

Το περίεργο περιστατικό έγινε κατά τον εμβολιασμό COVID-19 ενός νοσοκόμου στο αμερικανικό University of Medical Center την Τρίτη.

Παρακολουθώντας τα πλάνα των πέντε πρώτων νοσοκόμων που έκαναν το εμβόλιο, ο τοπικός σταθμός KFOX14 παρατήρησε μια λεπτομέρεια, όταν ο δεύτερος νοσοκόμος στη σειρά πήγε να εμβολιαστεί.

Στο βίντεο ενός φωτορεπόρτερ του KFOX14 που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης εμβολιασμού την Τρίτη:

Ο γιατρός προετοιμάζει τον νοσοκόμο για να του κάνει το εμβόλιο, αλλά η σύριγγα φαίνεται να είναι άδεια και το έμβολο να είναι ήδη πατημένο, προτού καν εισέλθει στο χέρι του νοσοκόμου.

Μόλις η βελόνα φαίνεται να μπαίνει στο χέρι του, το άτομο που χορηγεί το εμβόλιο δεν φαίνεται να πιέζει το έμβολο προς τα κάτω.

Δεν είναι σαφές εάν ο νοσοκόμος όντως εμβολιάστηκε εκείνη τη στιγμή, ή γιατί η σύριγγα φαίνεται να είναι ήδη πατημένη. Το όλο θέμα πάντως φαίνεται να ισχύει μόνο για τον δεύτερο στη σειρά νοσοκόμο που έκανε μπροστά στις κάμερες το εμβόλιο COVID-19.

Εξετάζοντας τα πλάνα των άλλων νοσηλευτών, φαίνεται ότι η κάθε σύριγγα που χρησιμοποιήθηκε για τα δικά τους εμβόλια ήταν γεμάτη και το έμβολο σε κάθε σύριγγα δεν είχε πατηθεί.

Κορονοϊός: Σάλος με τον “ψεύτικο εμβολιασμό” – Τι απαντάει το νοσοκομείο

Ο σταθμός KFOX14 ρώτησε την UMC για το τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης.

Την Τετάρτη το απόγευμα, το University of Medical Center, το οποίο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αφότου εμφανίστηκαν πολλές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζονται ότι ένα από τα πέντε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού τα οποία έκαναν το εμβόλιο κορονοϊού την Τρίτη δεν έλαβε πλήρη δόση εμβολίου, θέλουμε να εξαλείψουμε κάθε αμφιβολία που προέκυψε ότι δεν εμβολιάστηκε πλήρως και να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμπιστοσύνη στη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο εν λόγω νοσοκόμος εμβολιάστηκε και πάλι με την πρώτη δόση του εμβολίου. Το University of Medical Center έλαβε την επιβεβαίωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης των ΗΠΑ (ACIP) ότι ο επανεμβολιασμός του νοσοκόμου δεν θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις. Ο νοσοκόμος θα επιστρέψει μετά από τρεις εβδομάδες για να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Εδώ, φυσικά, προκύπτει η εύλογη απορία γιατί να χρειαστεί ο εν λόγω νοσοκόμος να απαναλάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, αν εμβολιάστηκε πλήρως την πρώτη φορά, όπως ισχυρίζεται το νοσοκομείο.

Δείτε το πλήρες βίντεο των πέντε πρώτων νοσοκόμων του University of Medical Center που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19:

 

 

Νοσοκομείο Κορίνθου: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις !

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Λουτράκι (φωτο)

Εορταστικά φωτισμένη η Κόρινθος (φωτο)

Μητσοτάκης: Στις 26 Δεκεμβρίου το εμβόλιο στη χώρα μας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog