Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kαμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας βρέθηκε μέσα σε καμινάδα στην Κηφισιά

- Advertisement -

Απομακρύνθηκε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Ερυθραία. Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Κηφισιάς, η κεραία ήταν κρυμμένη μέσα σε καμινάδα για χρόνια και η αποξήλωσή της έγινε με ευθύνη και έξοδα της εταιρείας.

Η εν λόγω κεραία είχε τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση από δύο σχολικά συγκροτήματα με εκατοντάδες μαθητές (2ο-3ο Νηπιαγωγείο και 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας).

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δήμου Κηφισιάς

Απομακρύνθηκε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Νέα Ερυθραία

Δικαίωση ετών αποτελεί η απομάκρυνση…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Κηφισιάς στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

https://www.facebook.com/kifissia.gr/posts/3665453683541296

«Δικαίωση ετών αποτελεί η απομάκρυνση καμουφλαρισμένης εντός καμινάδας, κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που βρισκόταν επί χρόνια στη γωνία Περγάμου και Σκουφά στην Νέα Ερυθραία.Η αποξήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας έγινε με ευθύνη και έξοδα της εταιρίας, μετά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. »

Η εν λόγω κεραία είχε τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση από δύο σχολικά συγκροτήματα με εκατοντάδες μαθητές (2ο-3ο Νηπιαγωγείο και 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας).

Για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό, χρειάστηκαν αγώνες ετών από τους περιοίκους, το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρευρέθηκε ο ίδιος στο Δικαστήριο, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν δίπλα στο πλευρό κατοίκων για κεραίες που επηρέαζαν αρνητικά την υγεία των πολιτών, μαζί με τη Δικηγόρο του Δήμου Δήμητρα Λάμπου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σπάνια καθώς από το 2012 ο νόμος έχει γίνει ιδιαίτερα προστατευτικός για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Ευχαριστώ τους 296 συμπολίτες μας που έκαναν παρέμβαση για το θέμα, τους Συλλόγους Γονέων και το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων που με τον αγώνα τους συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή τη δικαίωση».

Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα υπάρχοντα από τον Έλληνα νομοθέτη μέτρα, τελικά δεν μπορούν να εξαλείψουν ή να περιορίσουν ικανοποιητικά τον κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων από την καθημερινή έκθεση τους στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Εξάλλου το αγαθό της υγείας των ανθρώπων είναι ανεκτίμητο και δεν επιδέχεται πειραματισμό ή αντιπαράθεση με αμφίβολα υλικά αγαθά της σύγχρονης τεχνολογίας. Καταλήγοντας πιθανολογεί ότι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της συγκεκριμένης κεραίας υπήρχε ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος και βλάβης της υγείας των περιοίκων και των μαθητών που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία.

Ο Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Κώστας Κουσανάς δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για την αμέριστη βοήθεια του στο έργο αυτό (υλική αλλά και καθοδηγητική) καθώς και για την καταλυτική κατάθεσή του στο δικαστήριο, τον Δικηγόρο Κώστα Διάκο που έφερε εις πέρας την νομική υπόθεση και κέρδισε το αποτέλεσμα, τους Συλλόγους Γονέων, το Συνοικιακό Συμβούλιο κι όλους όσους βοήθησαν να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, με στόχο την αναβάθμιση του συνθηκών ζωής στην συνοικία μας και την προστασία της υγεία όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών μας».

Ο Δήμος Κηφισιάς θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών για κάθε παράνομη κεραία στον Δήμο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Καμπάνιες στήριξης «τοπικής αγοράς» από τους δήμους με τη άρση του lockdown 

MasterChef 5: Πρεμιέρα το Σάββατο – Τι αλλάζει στις φετινές οντισιόν

Νέο «έξυπνο» πρόγραμμα δανείων έως 50.000 ευρώ: Ποιες επιχειρήσεις θα τα δικαιούνται 

3.000+2.000 νέες θέσεις στον ΟΑΕΔ – Τα επτά ανοιχτά προγράμματα 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog