Στις 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 και στις αρχές Απριλίου για τα άτομα 65 έως 69 ετών.

Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την υποχρέωση να παραδώσει στο επόμενο τρίμηνο 1,2 εκατομμύριο δόσεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι 70.000 δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν τον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η Pfizer έχει παραδώσει ή παραδίδει 1,1 εκατομμύριο δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna 100.000.

Ανακοίνωσε πως στις 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 και στις αρχές Απριλίου για τα άτομα 65 έως 69 ετών.

Για τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε πως θα εμβολιαστούν μετά την ομάδα “Β”.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως από τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν καταγραφεί συνολικά 7 περιπτώσεις διάχυτης ενδαγγειακής πήξης και 18 θρόμβωσης.

Όπως ανέφερε, ο εντοπισμός έγινε χάρη στη συστηματική επιτήρηση των ανεπιθύμητων ενεργειών. Το εμβόλιο προστατεύει από την εισαγωγή στο νοσοκομείο και από τους θανάτους, αλλά όχι από άλλα νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να συσχετίζονται με τους εμβολιασμούς.

Λύση

Υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός παραμένει η μόνη λύση κατά της CoViD-19 και οι όποιες ανεπιθύμητες ενέργειες πρέπει να τεκμηριώνονται απολύτως. Η Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης, εξάλλου, προτείνει τον εμβολιασμό.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στην ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού. Τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών – είπε – θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα. Αναφερόμενη σε περιπτώσεις μόλυνσης εμβολιασμένων, υπενθύμισε πως ο εμβολιασμός προφυλάσσει πλήρως 7 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση.

Επικαλούμενη στοιχεία των εμβολιασθέντων στην Ελλάδα, τόνισε πως μόλις το 0,2% έχει νοσήσει.

Στο ερώτημα εάν το εμβόλιο κατά της CoViD-19 θα γίνει ετήσιο, η καθηγήτρια είπε πως αυτό συζητείται, αλλά πρέπει να γίνουν μελέτες διάρκειας της ανοσίας.

Δημ.Κ.

 

Πηγη-iatronet.gr

25η Μαρτίου – Ειδικό δρώμενο με έφιππους και παραδοσιακές φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα (video-φωτο)

Κικίλιας: Η χώρα δεν γίνεται Μπέργκαμο, δεν θα επιτρέψω να διασπαρεί πανικός

Πέτρος Τατούλης: «Πολιτικός προδότης ο Γιώργος Οικονόμου»

Λουτράκι-Θλίψη: «Εφυγε» ο Παναγιώτης Παππάς (Πέκας)

Αντετοκούνμπο: Αυτός είναι ο ηθοποιός που θα παίξει τον Greek Freak στην ταινία της Disney