Τουλάχιστον εννέα νεκροί και δύο παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο απολογισμός, μέχρι στιγμής, από πτώση καμπίνας τελεφερίκ που σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν την 1:00, τοπική ώρα, στην βόρεια Ιταλία.

Τα δυο παιδιά έχουν τραυματισθεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν, από τους πυροσβέστες, σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Κοντά στην ιταλική πόλη Stresa, στα βόρεια της χώρας και κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε και η καμπίνα έπεσε στο κενό λίγο πριν οι επιβάτες φτάσουν στον προορισμό τους.

Το τελεφερίκ, που κάλυπτε τη διαδρομή από τη λίμνη Maggiore προς το βουνό Mottarone, για λόγους που βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα, έπεσε από ύψος 300 μέτρων.

Η καμπίνα του τελεφερίκ έπεσε στη μέση του δάσους σε μια ιδιαίτερα απρόσιτη περιοχή. Ένα πυροσβεστικό όχημα που κατευθυνόταν στην περιοχή κατέληξε να ανατρέπεται, λόγω απόκλισης του εδάφους, χωρίς ευτυχώς κανένα επιπλέον θύμα.

Το συγκεκριμένο τελεφερίκ είχε εγκαινιαστεί το 1970. Αρχισε πάλι να λειτουργεί στις 24 Απριλίου, μετά την χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρθηκε σε ιταλικά μέσα, το τελεφερίκ είχε υποβληθεί σε ανάλυση και έλεγχο αξιοπιστίας το 2016.

 

Φωτιά Σχίνος: Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως για τους πυρόπληκτους

Ν.Ταγαράς: Άμεση η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στα Γεράνεια Όρη

Χαλκιδική: Πήγαν για μπάνιο αλλά η θάλασσα… έλειπε

Λίμνες Αργολίδας – Ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς

Κυπελλούχος Ελλάδος 2020-2021 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ