Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αντιδράσεις για τουρκική σειρά που προβάλλεται σε ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδας

- Advertisement -

Ο International Hellenic Association αντιδρά για την προβολή τουρκικής σειράς στο κανάλι του Σκάι. Αναλυτικά αναφέρει:

“Την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ο ΣΚΑΙ άρχισε να μεταδίδει και πάλι την αλά-Τούρκα εκδοχή της τηλεοπτικής σειράς «Ο Γιατρός» με την ένδειξη “ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ”.

Όπως είναι γνωστό, η αυθεντική σειρά που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν μια παραγωγή της Νότιας Κορέας.

Αμέσως μετά γυρίστηκε η επιτυχημένη Αμερικανική εκδοχή και ακολούθησαν οι Τούρκοι οι οποίοι εξασφάλισαν τα πνευματικά δικαιώματα, κάνοντας την δική τους «απόδοση» με μπόλικες τουρκικές σημαίες στην υποδοχή,στα γραφεία των γιατρών και σε άλλα σημεία ενός υπερπολυτελούς νοσοκομείου (υποτίθεται ότι αποτελεί ένα συνηθισμένο νοσοκομείο της Τουρκίας), με τεράστια τουρκική σημαία μέσα σε …. συνοικιακό καφενείο, με «προσθήκη» στην ιστορία της σειράς την κατεχόμενη Κύπρο ώστε να γίνει επίδειξη της σημαίας του ψευδοκράτους που εγκατέστησαν οι παντουρκιστές μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με την σημαία των τούρκων εισβολέων κ.α.

Με άλλα λόγια, η Νοτιοκορεάτικη σειρά μπήκε στην Προκρούστεια κλίνη της τουρκικής προπαγάνδας για να «προσαρμοστεί» καταλλήλως, πριν μεταδοθεί (μεταξύ άλλων) και στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

Η σειρά, στην αλα-τούρκα εκδοχή της, αριθμεί 64 δίωρα επεισόδια και όλα έχουν ήδη μεταδοθεί στην Τουρκία, είναι διαθέσιμα εντελώς δωρεάν στο διαδίκτυο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο όπου «Ο Γιατρός» Αλί παντρεύεται την συνάδελφό του Ναζλί.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ είχε μεταδώσει τον πρώτο κύκλο της σειράς πέρσι (2020) την άνοιξη όταν βρισκόταν στην έξαρση του ο οργανωμένος, αισχρός και επικίνδυνοςυβριδικός πόλεμος που εξαπολύσαν οι ισλαμοφασίστες της Άγκυρας εναντίον της Ελλάδος, αλλά σταμάτησε την μετάδοσή της λόγω έντονων αντιδράσεων και κορονοϊού.Φυσικά, ο ΣΚΑΙ ούτε διανοήθηκε να μεταδώσει την πιο ακριβή, αυθεντική Νοτιοκορεάτικη σειρά, αφού η προτίμηση στο τουρκικό «τζάμπα πράμα» είναι δεδομένη.Άλλωστε ο σταθμός ΣΚΑΙ διατηρεί συνεργασία με Τούρκους παραγωγούς και σε άλλα προγράμματα λόγω φθήνιας, όπως ακριβώς κάνει και το ΣΤΑΡ!

Έτσι, την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 ο ΣΚΑΙεπανήλθε και μάλιστα σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time), αλλά η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού σίγουρα δεν ήταν η «αναμενόμενη»:

Στο δυναμικό κοινό, την τουρκική προπαγάνδα ήπιας ισχύος που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ξεπέρασε ακόμα και η επανάληψητης παλαιάς τηλεοπτικής σειράς «Λατρεμένοι γείτονες μου» που μετέδωσε το ΜΕGA(τηλεθέαση 10,3 έναντι 8,3 της τουρκοσειράς!)

Ο σταθμός ΣΚΑΙ όμως δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα αφού μέσα στην τουρκοσειρά μεταδόθηκαν πενήντα διαφορετικά διαφημιστικά μηνύματαγεμίζοντας τα ταμεία του με έσοδα!

Όλες οι εταιρίες και όλα τα προϊόντα που θα διαφημιστούν στην τουρκοσειρά του ΣΚΑΙ(όπως άλλωστε και στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ) κατά την διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2021 θα ανακοινωθούν την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 από το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων ΤουρκοσειρώνΕλληνικής Τηλεόρασης του InternationalHellenic Association.

Σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και καταναλωτές έχουμε την δυνατότητα να μην παρακολουθούμε κανένα πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ (υπάρχουν πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, εθνικής και τοπικής εμβέλειας, καθώς και τρείς της κρατικής ΕΡΤ που μας καλύπτουν εξαιρετικά) μέχρι να σταματήσουν να μεταδίδουν τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, ούτε να αγοράζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες εταιριών που πληρώνουν από την δική μας τσέπη διαφήμιση σε τουρκοσειρές(το κόστος διαφήμισης περιλαμβάνεται στην τιμή πώλησης).

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Του Λεωνίδα Κουμάκη”

Ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχουν τα μαγαζιά για τα μέτρα

Εμβόλιο: Πως θα λάβουν οι 940.000 δικαιούχοι 18 – 25 ετών την ενίσχυση των 150 ευρώ

Αντ.Μπούζα: ‘Φάκελος κουνούπια, φάκελος δακοκτονία, φάκελος έργα, φάκελος αντιπλημμυρικά – ίσον ΜΗΔΕΝ’

Γ. Ψυχογιός: Στον αέρα χιλιάδες οικογένειες για το πρόγραμμα voucher βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ

Ο Δήμος Κορινθίων στην Blue Flag Mediterranean week

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε αφήστε τα τουρκικά σήριαλ και ακούστε τι έπιασε η κεραία του Αντρικου. Εδώ σίγουρα θα χρειαστώ και τη βοήθεια του φίλου μας του ΤΖ (Το κέρατο πάει σύννεφο στη χώρα – 8στις 10 Ελληνίδες απατούν τον σύντροφο τους) 🙄Εδώ είμαστε λέω έρευνα λέει που έγινε σε 2000 ζευγάρια το 78%γυναικες 84%αντρες. Να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες η άποψη ότι ο άντρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα μάλλον δεν υσχιει. Εξηγεί επίσης το άρθρο στην έρευνα τους λόγους και πως ειδικά η γυναικεία απιστία γίνετε και δύσκολα μάλιστα “συλαμβανετε” Αυτό που μου άρεσε φίλε μου ΤΖ ήταν (η γυναίκα σκέφτεται μόνο με το κεφάλι) σε αντίθεση με τους άντρες 😜😜Περιμένω σχόλιο και ελπίζω μην το κόψει το μπλογκ. Αυτά είναι θέματα που αφορούν όλους μας 😜😜🦌🦌🦌

  2. Άφησε τους συντάκτες του LB να κάνουν την δουλειά τους. Δεν χρειαζόμαστε την ενημέρωσή σου. Αν οι συντάκτες κρίνουν ένα άρθρο ως σημαντικό για να αναρτηθεί, θα το κάνουν οι ίδιοι. Μην επεμβαίνεις λοιπόν στα δημοσιγραφικά “χωράφια”, όπως κι εκείνοι δεν επεμβαίνουν στην φόρτωση-εκφόρτωση ψωμοειδών και αλευροειδών. Έκαστος όπου ετάχθη.

  3. Εσύ φιλαράκι πρέπει να έχεις μεγάλο κόμπλεξ με τα τουρκικά σίριαλς και το survivor. Καλώς ή κακώς η ελληνική τηλεόραση δεν θέλει να αγοράσει ουαλικές σειρές είτε σου αρέσει είτε όχι. Δικαίωμά μας στην Ελλάδα να βλέπουμε ό,τι σειρές θέλουμε, δικαίωμά σου στην Ουαλίτσα να βλέπεις ό,τι σειρές θέλεις. Αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να μας επιβάλεις τις προτιμήσεις σου ετσιθελικά. Γκέγκε?

  4. Βρε εγώ γκεγκε αλλά εσυ εισε κουτός!!Βρε αδερφε οταν η Ουαλιτσα που λες εβλεπε τα survivor και τέτοια επιπέδου σειρές εσυ έβλεπες τους Δέκα Μητσους !!Δεν σου επιβάλω τι θα βλέπεις και τι όχι !Εγω γράφω ότι δεν τα γουστάρω και δεν τα παρακολουθώ !Εσυ δεν πα να τα βλέπεις και τι με νοιάζει εμένα !Εμενα με νοιάζει και σας βάζω χέρι με την καλή έννοια γιατί μου λέτε ιστορίες !Στον άλλον τον γραφικο όπως έχω πει δεν ασχολουμε πλέον !αστον να γράφει αμπελοφιλοσοφίες !Αντρικος

  5. Ετσι για του μπω στην μύτη του γραφικού που λέει για το μπλογκ και την δουλειά τους !Τα παιδιά δεν παρεξηγούνται !!Ξερουν αν τους ξεφύγει κάτι θα είναι ο Αντρικος εδώ να ενημερώσει τα πλήθοι !!😂😂Οριστε χωρίζει η Δέσποινα με τον Ντέμη και δεν έβαλαν άρθρο τα παιδιά !που να τα προλάβουν όλα !Ντεμης και Δέσποινα Λοιπον μετά από 18 χρόνια τα μοιράζουν τα υπάρχοντα τους !και πολύ κράτησε να πω εγώ αυτός ο γάμος !Δυσκολοι «χαρακτήρες» με την καλή έννοια φυσικα ο ένας θα ήθελε να υπερισχύσει του άλλου !Τωρα αν υπάρχουν και τίποτα «τρίτα «πρόσωπα στην μέση δεν τα γνωρίζει ο Αντρικος εδώ στην Ουαλλια !Εδω θα χρειαστεί να μας κάνει έρευνα και σχετικο άρθρο το μπλογκ 😂😂Να περνάτε όλοι καλά ειπαμε ο Αντρικος δεν κρατάει κακίες ότι και να του λέτε !Ειπαμε καθαρός ουρανός !!

  6. Ουαλίτσας όπως λέμε αγκαλίτσας! Με την καλή έννοια πάντα, μεγάλος αγκαλίτσας ο Ουαλίτσας!! Έγινε και τραγουδιάρης τώρα χωρίς να ξέρει ποια είναι η Μπέσυ Αργυράκη και τι τραγουδούσε η Ρόζα Εσκενάζυ. 54 και νάζι, τον τρώει τ’αγιάζι και το ουαλέζικο χαλάζι, μπάζει-βγάζει και μυαλό δεν βάζει.. Σκούζει και φωνάζει, αλλά Χριστό δεν σκαμπάζει..!!!!!!!!!

  7. Δεν θέλουμε ο Αντρικιός να ενημερώνει “τα πλήθοι” γιατί μας ενημερώνει το LB πριν από τον Αντρικιό. Εσύ απλώς αντιγράφεις ανορθόγραφα και ασύντακτα ό,τι ακριβώς μαθαίνουμε από το LB. Γιαυτό βάλε χέρι, με την καλή έννοια, στην ουαλίτσα σου. Εγώ είναι το Λουτρακάκι μας. Γκέγκε?

  8. 😂😂τα παιδιά του μπλογκ σίγουρα δεν θα παρεξηγηθούν για αυτο που θα πω αλλά τους έχω προλάβει πολλες φορές 😜😜😜Επειδη όπως είπα εσεις πάτε την κουβέντα εκεί που θέλετε η σας συμφέρει καλύτερα ,ο Αντρικος άλλη ενημέρωση -ανάλυση κάνει από το μπλογκ και φυσικα ρε μάστορα τι να αντιγράψω το LB ?Εσυ και σαν του λόγου σου αντί να σχολιάζετε για τα άρθρα του μπλογκ ασχοληστε με τον Αντρέα !!Ετσι είναι Λουτρακερο μου !!Αν σχολίαζα ανωνυμα δεν θα σας απασχολούσα !Αλλα ο Αντρεας εντός από επώνυμα λέει και πράγματα που δεν αρέσουν !Δεν αρέσουν γιατί τα γράφει κάποιος επώνυμα !Αμ πως που λέει ο Ζηκος !Και εγώ ανωνυμα μπορώ να λέω για όλους και για όλα !Το πολύ να μην σου πέρναγε κανένα σχόλιο το μπλογκ ενώ του Αντρικού του κόβουν πολλά σχόλια επειδη είναι επώνυμα !Με τον τρόπο αυτο «»προστατεύουν «με την καλή έννοια όλους !Ο άλλος συνεχίζει τις βλακείες με την Ροζα και την Μπεσυ !Αντρεας

  9. Δεν μας στρεσσάρεις γιατί έχουμε δίπλα μας την θάλασσα, ζεστή και γαλήνια, κάνουμε μπάνιο και χαλαρώνουμε. Εσύ στον Β. Ατλαντικό βούτα τη φράτζα σου και μετά φραπόγαλα για νιανιά… το πολύ μούλιασμα βουλιάζει τον εγκέφαλο. Καλό ξεμάτιασμα να’χουν οι μαυρόγατοι.

  10. Say hello to my platan και εσύ. Έχεις μπερδέψει και τα άρθρα λιγάκι αλλά η ζέστη φαινετε σε έχει ζαλίσει η λαλήσει. Και εσύ να βουτάς συχνωτερα το κεφάλι στο νερό μην σου κάψει τιοιτα στον εγκέφαλο η πολύ η ζέστη.Αρι βερντετσι Αντρικος

  11. Ειδατε οι κολοτουρκοι της Γαλατάσαραϊ που μας τα ζάλισαν προχτες που φαγανε πόρτα στο αεροδρόμιο !!Δυο παίχτες τους βρέθηκαν χτες θετικοί 😠Δεν είχαν κάνει τα απαραίτητα τεστ και ότι άλλο χρειαζόταν δεν τους αφησαν να μπουν στην χώρα και έλεγαν για διπλωματικά επεισόδια και τα γνωστά τους !Να πούμε εδώ ότι ο Ολυμπιακός δεν φέρνει καμία ευθύνη και ότι έγινε έγινε με την πολιτεία να πέρνει την απόφαση !Αποφαση που όπως αποδείχτηκε χτες με τους δυο παίχτες τους θετικούς βγηκε σωστή !θα μας είχαν κολησει όλοι την ομάδα !Να με συγχωρέσουν οι φίλοι και φίλες για το «κολοτουρκοι «που έγραψα !Δεν χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις για άλλους μόνο για τους Τούρκους 😡Αντρικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog