Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για το δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

- Advertisement -

Άλλη μια τραγωδία!! Άλλη μια εργάτρια νεκρή!!

Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα. Το δεύτερο μόλις σε λίγες μέρες. Αυτοκίνητο «έπεσε» στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου στο Δήμο του Ξυλοκάστρου την ώρα που γινόταν αποκομιδή με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας συναδέλφου μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους.

Ντροπή!

Η Δημοτική αρχή και η κυβέρνηση έχουν εγκληματικές ευθύνες. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη ενός γονιού για να πάει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Η αθλιότητα της δημοτικής αρχής του δήμου Ξυλοκάστρου δεν είναι μια θλιβερή εξαίρεση. Στο παρελθόν είχαν αναφερθεί δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούσαν ανέργους στις τεχνικές υπηρεσίες για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι εργαζόμενοι δεκάρα δεν δίνουν για τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης και των δημάρχων. Οι δηλώσεις συμπόνιας προς τις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας είναι μόνο για τις κάμερες. Αν πραγματικά νοιαζόντουσαν έστω και λίγο θα είχαν προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πίσω από την αναπτυξιακή πολιτική που μας τάζουν, βρίσκεται η απαξίωση των υπηρεσιών των δήμων από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις εκποιήσουν στους εργολάβους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στο σπίτι μας και στα παιδιά μας. Ας σταματήσουν κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να τα «ρίχνουν» όλα στην κακιά ώρα και την κακιά στιγμή.

Δεν μπορεί για τα 60 και πλέον δυστυχήματα και για άλλα τόσα ατυχήματα να φταίει η κακιά η ώρα, να είναι κακιά η στιγμή. Φταίει η κακιά στιγμή που στους περισσότερους περιφερειακούς δήμους δεν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην έχει περάσει ούτε μια ώρα εκπαίδευσης; Φταίει η κακιά η ώρα που υπάρχουν συνάδελφοι χωρίς συμβάσεις εργασίας; Φταίει η κακιά στιγμή που τα περισσότερα οχήματα ιδιαίτερα τα απορριμματοφόρα είναι ακατάλληλα για τους δρόμους;

Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλεια μας για τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Οι υπεύθυνοι για εγκλήματα όπως το σημερινό έχουν ονοματεπώνυμο. Λέγονται κυβέρνηση και δήμαρχοι.

Φτάνει πια. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θάψει. Αρκετά παιδιά έμειναν ορφανά γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

Η οργή μας έχει ξεχειλίσει και θα φροντίσουμε να το διαπιστώσουν!!

Αθήνα 8-1-2023

 

Διαβάστε όλα τα σχετικά άρθρα

Τραγωδία σε τροχαίο. ΙΧ σκότωσε υπάλληλο πίσω από απορριμματοφόρο. Ρομά έχουν κατακλύσει το Νοσοκομείο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο με το απορριματοφόρο που στοιχισε τη ζωή σε 45χρονη

Αποκάλυψη: Ανασφάλιστη η εργαζόμενη στην καθαριότητα που σκοτώθηκε σήμερα

Σπύρος Αποστολόπουλος: Ολοι οι εργαζόμενοι στο δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά

Σάλος με το εργατικό ατύχημα στο Ξυλόκαστρο. Αποκλειστικές δηλώσεις της ΠΟΠ-ΟΤΑ και του Αντιδημάρχου

Επιμένει και η ΠΟΕ ΟΤΑ: Ανασφάλιστη η 45χρονη υπαλλήλος καθαριότητας που σκοτώθηκε στο Ξυλόκαστρο

ΚΚΕ Κορινθίας: Προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα ο τραγικός θάνατος της ανασφάλιστης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog