Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου” στις 26 Μαρτίου

Από τις 148 ταινίες της λίστας έχουν επιλεγεί ελεύθερα μέχρι σήμερα από τους αιθουσάρχες και θα προβληθούν και επιδοτηθούν 92 ταινίες

- Advertisement -

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) προσκαλεί το κοινό να γίνει θεατής της ελληνικής ταινίας, σε μια πανελλήνια γιορτή στις 26 Μαρτίου 2024.

Η δράση «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» σκοπεύει στη στήριξη του ελληνικού σινεμά , κυρίως εκτός των αστικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών για τη διανομή του κινηματογραφικού έργου στη διεθνή αγορά.

Το πρόγραμμα της «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» που καθιστά προσβάσιμη την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων τεσσάρων ετών με τιμή εισιτηρίου 3 €, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μάρκος Χολέβας, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Σκοπός του ΕΚΚ είναι η προβολή της ελληνικής ταινίας σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο το ελληνικό σινεμά έχει αποδείξει πως μπορεί να το συγκινήσει. «Ένας από τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτή η εκδήλωση είναι γιατί θέλουμε να έχουμε σημαντικό ρόλο στη στήριξη της αίθουσας», πρόσθεσε ο κ. Χολέβας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ΕΚΚ η δομή του προγράμματος συμπεριλαμβάνει 148 ελληνικές ταινίες των τελευταίων τεσσάρων ετών, μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, καθώς και ταινίες που είχαν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Covid – 19 του Υπουργείου Πολιτισμού.

Από τις 148 ταινίες της λίστας έχουν επιλεγεί ελεύθερα μέχρι σήμερα από τους αιθουσάρχες και θα προβληθούν και επιδοτηθούν 92 ταινίες. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε 55 αίθουσες, ενώ συμμετέχουν 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κομμάτι του ελληνικού κινηματογράφου, αγαπητέ φίλε Τάσο, αποτελεί και ο Αλέκος Τζανετάκος που τιμάται πάρα πολύ από συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σωματείο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!

  2. Στην φωτογραφία που βλεπουμε όλα τα αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου λείπει ο θρυλικος Τζανετάκος με τις φάπες της θρυλικές !!Οπου λεμε Τζανετάκος είναι για τους 234τους δηλαδή Παο ΑΕΚ και παοκακι που ο Ολυμπιακός σαν ένας Λάμπρος Κωστανταρας τους πλακώνει στις φάπες από την ίδρυση τους !!Αμ πως που λέει και ο Ζηκος !!Ειμαστε Τυχεροι όλοι εμεις που μεγαλώσαμε με τις ταινίες των ηθοποιών αυτών και συνεχίζουν να μας διασκεδάζουν και σίγουρα θα συνεχίζουν και για πολλες γενιές ακόμα !!Τους ευχαριστούμε για την διασκέδαση που μας πρόσφεραν και που πολλες φορές με τις ταινίες του έβγαζαν την πραγματική ελληνικη ζωη και προβλήματα της στην οθόνη !!

  3. Γεια σου φίλε Τάσο. O Κωνσταντάρας είναι στην φωτογραφία, αλλά δεν έπρεπε να’ναι και ο τζανετάκος? Θα προσβληθεί ο φίλος μας δηλαδή.

  4. Ειναι, απλο: Οταν εις την θρυλική, λαμπρή, ένδοξη, ιστορική, περηφανή, οσο και μακραίωνη αυτη διαρκεια, εικοσι (20), και βαλε “Βαγγέλο-Μαρινάκειων & Σώκρατο-Κοκκάλων, παραγκο-ετών”, σου διδονται ετσι συστηματικα και κατ’ εξακολουθηση, αλλα και τοσο πολυ γενναιοδωρα & απλοχερα, καθως και αφειδως, ανυπαρκτα πεναλντυ υπερ σου, ανυπαρκτες κοκκινες καρτες (αποβολες) εις βαρος των αντιπαλων σου, και φυσικα ολα μα ολα γενικως, τα (ποδοσφαιρικα) σφυριγματα (επισης) υπερ σου, οχι Λάμπρος Κωνσταντάρας (απλως), αλλα μεχρις ακομη και ενα ειδος Σούπερμαν και Σπά’ι’ντερμαν η και “βιονικού ανθρώπου”, καθιστασαι η και μετατρεπεσαι και γινεσαι εσυ, τελικως!! ΥΓ: Θυμιζω μονο, το πως ειχανε αντιδρασει (και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ τους), προ μερικων ετων, ακομη και ΟΙ ΙΔΙΟΙ αυτοι, οι οπαδοι του Ολυμπιακού (οι οποιοι αγανακτωντας τοτε, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΑΖΙΚΑ τις κερκιδες, και μαλιστα κατα τη διαρκεια της απονομης ενος καλπικου & κιβδηλου ποδοσφαιρικου “Κυπελλου”, στην ομαδα τους!!), οταν σε εναν αλήστου μνήμης τελικο του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξηχθη εις το ΟΑΚΑ αυτος, με αντιπαλο, την ομαδα του Αστέρος της Τριπόλεως, ειχει ετσι καταφανεστατα & εξοφθαλμα, καθως λιαν προκλητικως & εξοργιστικως, οσο και καθολοκληριαν σκανδαλωδως, ΚΛΑΠΕΙ το Κυπελλο αυτο, με ποδοσφαιρικο θυμα (τουτη τη φορα…), την εν λογω αυτη, συμπαθεστατη ομαδα, της πρωτευουσης του Μοριά!! Ετριζαν τοτε, μεχρις ακομη, και τα Ιερά αυτά Κόκκαλα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!!!

  5. Ειναι, απλο: Οταν εις την θρυλική, λαμπρή, ένδοξη, ιστορική, περηφανή, οσο και μακραίωνη αυτη διαρκεια, εικοσι (20), και βαλε “Βαγγέλο-Μαρινάκειων & Σώκρατο-Κοκκάλων, παραγκο-ετών”, σου διδονται ετσι συστηματικα και κατ’ εξακολουθηση, αλλα και τοσο πολυ γενναιοδωρα & απλοχερα, καθως και αφειδως, ανυπαρκτα πεναλντυ υπερ σου, ανυπαρκτες κοκκινες καρτες (αποβολες) εις βαρος των αντιπαλων σου, και φυσικα ολα μα ολα γενικως, τα (ποδοσφαιρικα) σφυριγματα (επισης) υπερ σου, οχι Λάμπρος Κωνσταντάρας (απλως), αλλα μεχρις ακομη και ενα ειδος Σούπερμαν και Σπά’ι’ντερμαν η και “βιονικού ανθρώπου”, καθιστασαι η και μετατρεπεσαι και γινεσαι εσυ, τελικως!! ΥΓ: Θυμιζω μονο, το πως ειχανε αντιδρασει (και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ τους), προ μερικων ετων, ακομη και ΟΙ ΙΔΙΟΙ αυτοι, οι οπαδοι του Ολυμπιακού (οι οποιοι αγανακτωντας τοτε, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΑΖΙΚΑ τις κερκιδες, και μαλιστα κατα τη διαρκεια της απονομης ενος καλπικου & κιβδηλου ποδοσφαιρικου “Κυπελλου”, στην ομαδα τους!!), οταν σε εναν αλήστου μνήμης τελικο του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξηχθη εις το ΟΑΚΑ αυτος, με αντιπαλο, την ομαδα του Αστέρος της Τριπόλεως, ειχει ετσι καταφανεστατα & εξοφθαλμα, καθως λιαν προκλητικως & εξοργιστικως, οσο και καθολοκληριαν σκανδαλωδως, ΚΛΑΠΕΙ το Κυπελλο αυτο, με ποδοσφαιρικο θυμα (τουτη τη φορα…), την εν λογω αυτη, συμπαθεστατη ομαδα, της πρωτευουσης του Μοριά! Ετριζαν τοτε, μεχρις ακομη, και τα Ιερά αυτά Κόκκαλα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!!!

  6. Ειναι, απλο: Οταν εις την θρυλική, λαμπρή, περηφανή, οσο ακομη και ενδόξου ιστορίας, μακραίωνη αυτη διαρκεια, εικοσι (20) και βαλε “Βαγγέλο-Μαρινάκειων & Σώκρατο-Κόκκαλων, παραγκο-ετών”, σου διδονται ετσι συστηματικα και κατ’ εξακολουθηση, αλλα και τοσο πολυ γενναιοδωρα & απλοχερα, καθως και αφειδως, ανυπαρκτα πεναλντυ υπερ σου, ανυπαρκτες κοκκινες καρτες (αποβολες) εις βαρος των αντιπαλων σου, και φυσικα ολα μα ολα γενικως, τα (ποδοσφαιρικα) σφυριγματα (επισης) υπερ σου, οχι Λάμπρος Κωνσταντάρας (απλως), αλλα ακομη και ενα ειδος Σούπερμαν & Σπά’ι’ντερμαν η και “βιονικού ανθρώπου”, μην πω μεχρις και Κινγκ Κονγκ, καθιστασαι η και μετατρεπεσαι και γινεσαι εσυ, τελικως!! ΥΓ: Θυμιζω μονο, το πως ειχανε αντιδρασει (και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ τους), προ μερικων ετων, ακομη και ΟΙ ΙΔΙΟΙ αυτοι, οι οπαδοι του Ολυμπιακού (οι οποιοι αγανακτωντας τοτε, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΑΖΙΚΑ τις κερκιδες, και μαλιστα κατα τη διαρκεια της απονομης ενος καλπικου & κιβδηλου ποδοσφαιρικου “Κυπελλου”, στην ομαδα τους!!), οταν σε εναν αλήστου μνήμης τελικο του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξηχθη εις το ΟΑΚΑ αυτος, με αντιπαλο, την ομαδα του Αστέρος της Τριπόλεως, ειχει ετσι καταφανεστατα & εξοφθαλμα, καθως λιαν προκλητικως & εξοργιστικως, οσο και καθολοκληριαν σκανδαλωδως, ΚΛΑΠΕΙ το Κυπελλο αυτο, με ποδοσφαιρικο θυμα (τουτη τη φορα…), την εν λογω αυτη, συμπαθεστατη ομαδα, της πρωτευουσης του Μοριά!! Ετριζαν τοτε, μεχρις ακομη, και τα Ιερά αυτά Κόκκαλα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!!!

  7. Ρε εσυ Τζανετάκο «Ακης «που ξεφυτρώσες εσυ !!Αυτα που γράφεις μας τα γράφει ο Μιχαλακης ο Παοκακιας ,ο Νικολάκης ο Αχίλλειον ,ένας αεκακιας !Νεο φρούτο όνομα « Ακης «να φαινόμαστε πολλοί !!Κατι σαν την Νίτσα και την Σουλα και Αλέκα !!Δεν φταις εσυ παντως !!Ο Ολυμπιακός με τις φάπες και τις πίκρες που σας δίνει κοντά 100 χρόνια δημιουργεί το κόμπλεξ αυτο !Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά να τρως φάπες από το αφεντικό !!Αντε γεια ο Μάιος είναι κοντά

  8. Ανώνυμα έγραφα και γράφω πάντοτε. Συστήθηκα μόνον στον φίλο τον Τάσο, ώστε να με ξέρει ονομαστικώς, επειδή διαθέτει ποδοσφαιρικό ορθολογισμό. Κατάλαβες τώρα λούλα-λούλα? Γράφω εδώ περισσότερα χρόνια από σένα. Εσύ ξεφύτρωσες, όχι εγώ. Σε σένα δεν συστήνομαι γιατί απλά δεν γουστάρω. Αντί εμού, θα σου συστηθεί καλά η φενέρ όταν θα κοκκινήσει τον σβέρκο του δαφνοστεφανομένου τζανετάκου.

  9. Σου εξήγησα στο σχόλιο μου για τα ονόματα και το κόμπλεξ !Περαστικα σου !Και που γράφεις ποιος σε ξέρει !!

  10. Φιλε Αντρεα και φιλε Ακη, φιλε Ακη και φιλε Αντρεα, καταρχας καλησπερα! Κατα δευτερον, οταν και οποτε σας δωθει η δυνατοτης, αλλα και η ευκαιρια η και σας “φερει και ο δρομος¨”, σας περιμενω με “ανοιχτες αγκαλες” κατα εδω Καλαματιτσα, και τους δυό! Εγω παλι, δεν δυναμαι, αλλα ουτε και μπορω εις το να “κουνησω ρουπι” η και να “ξεμυτισω” απο δω, μιας και η αξιοτιμη & αξιαγαπητη συζυγος μου, σχηματιζει την (λαθεμενη) εντυπωση, αλλα και νομιζει, πιστευει, θαρρει και θεωρει (εσφαλμενως) αυτη, πως ο,τι ετσι και απο κοντα της αποτραβηχθω & απομακρυνθω, θα… αλλαξοπιστησω, εγω!! Εν τοιαυτοι περιπτωσει, αδιαμφισβητητα, αναμφιβολα, καθως και αναντιρρητα, θα αποτελεσει για μενα κατι τετοιο, μεγαλη χαρα, ικανοποιηση και ευχαριστηση, αλλα συγχρονως και θα ειναι και μεγαλη μου τιμη, το να σας γνωρισω δηλαδη και απο κοντα, καπιοα στιγμη! Για τον μεν φιλο, τον Αντρικο, ειναι – ελεω κυριως, αποστασεως – αυτο, κομματακι πιο ανεφικτον & δυσκολο, για σενα ομως παλι, ειναι – αντικειμενικα κατι τετοιο – σαφως πιο ευκολο & εφικττο, αγαπητε μου Ακη! Γιατι οπως και να το κανουμε, εντελως αλλο ετουτο το δρομολιογιον, το “Ουαλια – Καλαματιτσα”, και εντελως αλλο αυτο το δρομολογιον, το “Λουτρακι – (προαναφερθεισα), πρωτεουσα της Μεσσηνιας”!!

  11. Με ξέρει το Λουτράκι. Δεν χρειάζεται να διαφημίζομαι περισσότερο. Κανονικά έπρεπε να γράψω, “να ξεφτιλίζομαι περισσότερο”. Ευχαριστώ για την πρόσκληση φίλε Τάσο. Καλά, όποτε και να έρθω, δεν έχουμε θέμα να είμαστε τρεις. Ο άλλος πρέπει να κάνει έρανο για μα μαζέψει τα λεφτά για εισιτήριο ΚΤΕΛ.

  12. Tάσο μην ξεχνάς, πράκτορας της Στάζι ήταν ο Κόκκαλης, λένε πάμπολλοι. Απατεώνας λοιπόν επιχειρηματικώς, δεν θα ήταν ποδοσφαιρικώς? Πήρε μια ψόφια ομάδα για να καυχιέται πως την έκανε μεγάλη. Στην πραγματικότητα όμως δεν άλλαξε τίποτα. Εγώ δεν παρακαλώ, εκλιπαρώ, χτυπιέμαι, προσκυνώ για δημοσιότητα. Έχω τους φίλους μου σε Κόρινθο, Λουτράκι, Περαχώρα και περνώ καλά, προκόβοντας στον τόπο μου, όχι ανεπροκόβοντας εκτός.

  13. Μας το έφαγε εδώ το σχόλιο η Χαρά και την γλίτωσες προκομμένε !!Και εμένα με ξέρει το Λουτρακι και οι Λουτρακιωτες και λουτρακιωτισες !Αν εσυ δεν με ξερεις δεν θα εισε καν ντόπιος η κανα πιτσιρίκι αλλά ρωτα να με μαθεις πριν γράψεις ότι κάνω έρανο για εισητηρια !!Ο κλασικός ξερολας που ξέρει και τα οικονομικά μου !Οπως έχω πει του Τάσου οι Λουτρακιωτες δεν είναι σαν αυτούς τους ανώνυμους εδώ στο μπλογκ που σχολιάζουν για να μην σχηματίσει λάθος άποψη για του Λουτρακιωτες ο άνθρωπος !Το μάζεψα κάπως Χαρά μην ξανα κοπεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog