Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της επικινδυνότητας του δρόμου Σχίνου-Αλεποχωρίου.

Στις 03-12-2020 παρελήφθησαν τα υλικά και στις 04-12-2020  με την βοήθεια ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν στα σημεία που οι υπεύθυνοι του έργου αποφάσισαν.

Μετά από αρκετό διάστημα στασιμότητας λόγω γραφειοκρατίας έγινε η έναρξη των εργασιών.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Μουταφίδης με τους συνεργάτες του,τις κ.κ.. Σιδέρη και Ζαβάλκου βοήθησαν στο να προχωρήσει το γρηγορότερο τους οποίους ευχαριστούμε.

Επίσης οι μελετητές για το τελειωτικό μέρος του έργου προχωρούν στην προμελέτη και σύντομα θα γίνουν γεωτρήσεις., αναφέρει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πισίων κ. Δημήτρης Λάμπρου.

Eφτά χρόνια υποσχέσεις

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013 υφίσταται το πρόβλημα, όταν ο δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου υπέστη καθίζηση του οδοστρώματος και επισκέφθηκαν το σημείο ο τότε Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  ο Γενικός Δ/ντής του ΙΓΜΕ κ. Νίκος Νικολάου,με κλιμάκιο επιστημόνων καθώς και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κορινθίας κ.Βασίλης Μιχαλόπουλος με μηχανικούς της ενότητας.

Οι ειδικοί του ΙΓΜΕ εκτίμησαν ότι σε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα οι συμβατικές τεχνικές λύσεις είναι απαγορευτικές, διότι το κόστος είναι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αποφασίστηκε ΑΜΕΣΑ να προκηρυχθεί μελέτη για τα σημεία αυτά προκειμένου να βρεθεί η  λύση που θα μπορεί να είναι οικονομικά διαχειρίσιμη,για την περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα

Δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου: Eφτά χρόνια υποσχέσεις (φωτο-video)

Διαβάστε σχετικά

Αλεποχώρι – Σχίνος Κορινθίας: δρόμος “καρμανιόλα” για τους οδηγούς

Διαβάστε περισσότερα θέματα της επικαιρότητας

Χριστούγεννα: Η Κόρινθος φόρεσε τα καλά της (φωτο)

Έντεκα νέα κρούσματα στην Κορινθία στις 5 Δεκεμβρίου

Θρήνος στο Casino Λουτρακίου. «Εφυγε» η Μαίρη Κακκαβά-Στυλιανοπούλου

Επιτέλους! Έρχονται τα Plexiglass για τα Αστυνομικά Τμήματα ΟΛΗΣ της Κορινθίας (video)