Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχίνος-Αλεποχώρι: Mε ελικόπτερο έφτασαν τα υλικά για την έναρξη εργασιών στο δρόμο (φωτο-video)

- Advertisement -

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της επικινδυνότητας του δρόμου Σχίνου-Αλεποχωρίου.

Στις 03-12-2020 παρελήφθησαν τα υλικά και στις 04-12-2020  με την βοήθεια ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν στα σημεία που οι υπεύθυνοι του έργου αποφάσισαν.

Μετά από αρκετό διάστημα στασιμότητας λόγω γραφειοκρατίας έγινε η έναρξη των εργασιών.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Μουταφίδης με τους συνεργάτες του,τις κ.κ.. Σιδέρη και Ζαβάλκου βοήθησαν στο να προχωρήσει το γρηγορότερο τους οποίους ευχαριστούμε.

Επίσης οι μελετητές για το τελειωτικό μέρος του έργου προχωρούν στην προμελέτη και σύντομα θα γίνουν γεωτρήσεις., αναφέρει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πισίων κ. Δημήτρης Λάμπρου.

Eφτά χρόνια υποσχέσεις

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013 υφίσταται το πρόβλημα, όταν ο δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου υπέστη καθίζηση του οδοστρώματος και επισκέφθηκαν το σημείο ο τότε Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  ο Γενικός Δ/ντής του ΙΓΜΕ κ. Νίκος Νικολάου,με κλιμάκιο επιστημόνων καθώς και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κορινθίας κ.Βασίλης Μιχαλόπουλος με μηχανικούς της ενότητας.

Οι ειδικοί του ΙΓΜΕ εκτίμησαν ότι σε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα οι συμβατικές τεχνικές λύσεις είναι απαγορευτικές, διότι το κόστος είναι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αποφασίστηκε ΑΜΕΣΑ να προκηρυχθεί μελέτη για τα σημεία αυτά προκειμένου να βρεθεί η  λύση που θα μπορεί να είναι οικονομικά διαχειρίσιμη,για την περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα

Δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου: Eφτά χρόνια υποσχέσεις (φωτο-video)

Διαβάστε σχετικά

Αλεποχώρι – Σχίνος Κορινθίας: δρόμος “καρμανιόλα” για τους οδηγούς

Διαβάστε περισσότερα θέματα της επικαιρότητας

Χριστούγεννα: Η Κόρινθος φόρεσε τα καλά της (φωτο)

Έντεκα νέα κρούσματα στην Κορινθία στις 5 Δεκεμβρίου

Θρήνος στο Casino Λουτρακίου. «Εφυγε» η Μαίρη Κακκαβά-Στυλιανοπούλου

Επιτέλους! Έρχονται τα Plexiglass για τα Αστυνομικά Τμήματα ΟΛΗΣ της Κορινθίας (video)

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο τους!!!Σήμερα 6/12 στην λεοφωρο ΓερανειωνΣτο ύψος στροφή για οικισμό Ειρηνης καιΠιο κάτω στροφή για νέο νεκροταφειοΠάλι τα νερά χώματα πέτρες στην μέση τουΔρόμου.. Κίνδυνος ατυχήματος.. Οι υπεύθυνοι τι κάνουν???

  2. Στην λεοφωρο Γερανειων πάλι ίδια..Προχειροτητες.. Όλο μελέτες καιΌλο τα ίδια… Θα δούμε ποτέ λύση η θα πετάμε λεφτά στον αερα???

  3. Για το οτι πλημμυρισε ο σχοινος δεν ειδαμε ευαισθησια να γραψετε.Αλλα προφανως ο προεδροσςΛαμπρου τα εχει βρει με το Γκιωνη το ιδιο και εσεις του μπλογκ οποτε τι να γραψετε.Μονο ο κ. Γκικας ενδιαφεροταν για τον τοπο.Ο νεοκοπος μονο για φωτογραφιες κανει

  4. 10.20 το φοβερό τεχνικό σχέδιο της απορροής των νερών της βροχής σχεδιάστηκε από την ΔΕΥΑΛ την εποχή που ήταν ο Γκίκας πρόεδρος. Το ότι με την πρώτη βροχή δεν λειτούργησε(επι προεδρίας του) το ξέρουμε ολοι και απο τότε συνεχίζεται το πρόβλημα(δεν σημαίνει ότι αυτός ευθύνεται για το σχέδιο).Αρα καλα σε αναφερει το Loutraki blog σαν εμπαθή για να δημιουργήσεις εντυπωσεις

  5. Τα εύσημα στην κα. Σούκουλη. στον κ.Νίκα , τον κ.Γκιολή και τον πρόεδρο κ.Λάμπρου Δ. για το ξεμπλοκάρισμα του έργου.Μέχρι τώρα το μόνο που βλέπαμε ήταν μια μπουλντόζα να καθαρίζει τα χώματα και τις πέτρες που έπεφταν στον δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog