Η Κορινθία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ισχυροί δεσμοί θα διατηρηθούν και το 2021, χρονιά ορόσημο που σηματοδοτεί την επιστροφή του Ακρόπολις στη σκηνή του WRC – FIA World Rally Championship στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Βλέπετε, οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστούν σε φημισμένες ειδικές διαδρομές της περιοχής την πρώτη ημέρα του εθνικού μας αγώνα, πριν βρεθούν στη Λαμία.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας ΑΛΑ Κορινθίας θα διοργανώσει τον 2ο γύρο του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος, ο οποίος και θα έχει «άρωμα» Ακρόπολις.

Το 18ο Ράλλυ Κορίνθου θα διεξαχθεί με επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίου και το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Ο λόγος για την ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» με μήκος 17,99 χλμ. και την ειδική διαδρομή «Λουτράκι» των 19,40 χλμ., οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν από δύο φορές.

Και οι δύο γνωστές και κλασσικές ειδικές διαδρομές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις για το 2021, στοιχείο που επιτρέπει στους αγωνιζόμενους να πραγματοποιήσουν μία επίσημη «πρόβα τζενεράλε» σε ιδανικές συνθήκες, μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του εθνικού μας αγώνα.

Η διεξαγωγή του 18ου Ράλλυ Κορίνθου είναι προγραμματισμένη για τις 31/07 – 01/08 με το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο να αποτελεί για ακόμα μία φορά το κέντρο του αγώνα, φιλοξενώντας φυσικά και το σέρβις παρκ.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθούν στις 31/7 στο ΙΚΤΕΟ AUTOVISION, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί την επόμενη μέρα το πρωί στις 08:00 πμ.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, ο αγώνας προσμετρά επίσης στο Κύπελλο Αγώνων Ράλλυ Χώματος, το Πρωτάθλημα Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Κύπελλο Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων για το 2021.

Χορηγός του 18ου Ράλλυ Κορίνθου είναι η εταιρεία ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα, ενώ στη σελίδα του αγώνα https://www.alak.gr/rallykorinthou/ μπορείτε να βρείτε όλα τα νεότερα για το 18ο Ράλλυ Κορίνθου.

 

Σπύρος Φωκάς: «Πέρασα μία περιπέτεια αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού»

Τελική ευθεία για το Euro 2020 – Σήμερα αρχίζουν οι προημιτελικοί

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιάτο στο ύψος των διοδίων

Άξιος! Για τέταρτη θητεία ομόφωνα Πρόεδρος του LTO o Σπύρος Καραβούλης

Λουτράκι: Νεκρός βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας

Ευχαριστήρια επιστολή του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου για το Ξενοδοχείο Μαντάς