Συνεχίζουν να μην καταβάλλουν το αντίτιμο που είναι υποχρεωμένοι για την διαχείριση των απορριμμάτων τους δήμοι της πρώτης διαχειριστικής ενότητας. Τα “τελεσίγραφα” του Περιφερειάρχη μέχρι και σήμερα έχουν πέσει στο κενό αφού οι δήμαρχοι δεν είναι πως δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν!

Υπενθυμίζουμε πως για να ανταποκριθούν σε αυτήν την υποχρέωση 5 από τους 6 δημάρχους της Κορινθίας ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου στις 21 Ιουλίου   πως θα προχωρήσουν αναγκαστικά σε αύξηση δημοτικών τελών. Αυτή όμως δεν είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ως εκ τούτου η εξέλιξη της μη πληρωμής είναι φυσιολογική.

Υπενθυμίζουμε ακόμα πως ο δήμος Κορινθίων ο οποίος δεν μετέχει σε αυτήν την κίνηση αύξησης τελών έλαβε την περασμένη εβδομάδα νέα απόφαση στο δημοτικό του συμβούλιο μετά από απαίτηση(;;;;) της διευθύντριας Οικονομικών η οποία δήλωνε πως δεν πρόκειται να πληρώσει εάν δεν υπάρξει η συγκεκριμένη απόφαση. Παρά τις αντιρρήσεις, αφού δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα και λογικό είναι να εγείρονται ερωτηματικά για την στάση της διευθύντριας, το συμβούλιο πήρε την απόφαση και η Κόρινθος ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση της.

Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει όμως με όλους τους υπόχρεους δήμους με το ποσό οφειλής σήμερα να φτάνει τα 2,2 εκ ευρώ.

Χθες στην έδρα της Περιφέρειας υπήρξε νέα σύγκληση σύσκεψης για να εξεταστεί το θέμα με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να απευθύνει έκκληση πλέον για πληρωμή στους δημάρχους. Το ερώτημα που παραμένει όμως είναι, θα μπορέσουν οι δήμαρχοι; Έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αναπροσαρμογής; Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη διοίκηση; Και μην ξεχνάμε σε όλα αυτά πως διανύουμε το μήνα Αύγουστο όπου μεγάλο μέρος του προσωπικού απουσιάζει.

Θα προχωρήσει η περιφέρεια σε αναστολή παραλαβής απορριμμάτων; Θα τραβήξει χρήματα απο τους δήμους “με το έτσι θέλω” όπως είχε πει στην συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Γκιώνης; Σίγουρα διανύουμε έναν ¨καυτό” Αύγουστο!